Saluhästar

Stall Nytorp har alltid hästar till salu i olika utbildningsnivåer och prisklasser. Vi har egen uppfödning i mindre skala och köper även in en del hästar för vidareutbildning och försäljning. På den här sidan försöker vi presentera de hästar som för tillfället är till salu. Vi kan även ha fler hästar som vi inte har lagt in.

WILLING AND ABLE NT

e: De Niro u: Evita ue: Ampere uue: Herkules Valack född 2002 mörkfux 170 cm.

Valack som rids & tävlas av Per Sandgaard. Modern Evita avelsvärderad sa:40 p. Willing and Able NT fick Diplom dressyr 3-åring. Rekommenderad till hingstvisning, gick till fas två . Kvalad på 84% till 4-års championatet där han slutade på 10:e plats i finalen! Kvalad -07 till Scandinavian Open på 90.5%. En häst som tar lite tid på sig men som kommer att bli en STOR stjärna. Så tillgiven kille som älskar att visa upp sig och som aldrig, hittills, tittat på något på tävlings- banan, utan vet att där ger man allt. En riktig tävlings- individ med extremt gott självförtroende. DYR!

Hingstvisning (PDF)

FENWAY PARK NT

e: Laurin u: Olivia ue: Roderick Uue: Pascal Sto Född 2002 Brun 176 cm.

En mycket långbent sporthäst. Stor men mycket smidig, lättriden. Har haft ett föl -06: Penny Lane NT .PGA sin storlek försiktigt tagen. Har nu vinster i 1.20 och var 3:a i sin debut i 1.30. Fadern har givit ett stort antal tävlingshästar bla. Flera OS deltagare i bägge disciplinerna. Förutom att han nedärver sin goda hoppförmåga och fina steg så ger han också enormt trevliga individer. Vi har även fött upp en halvbror till Fenny med samma far- Fair Replay NT, se nedan. Modern Olivia -98 köpte vi som bebis, red in och har gått 1.50-klasser. Hon är nu såld. Vi ser att Fenway Park NT är en häst för de riktigt stora klasserna, då hon hoppar med otrolig lätthet, god taxeringsfömåga och ett självklart självförtroende. Hon kommer även att kunna gå dressyr och fälttävlansklasser. Dyr!

FAIR REPLAY NT

e: Laurin u: Fairmaid (Imp Irland, plac 1.40 hoppning. ) Val född 2004 skm 172 cm.

Ädel långbent herre. Har startat 1.20 klasser med felfria resultat. Med siktet inställt på Breeders Trophy och Swede horse 2009. En ljuvlig individ som alltid vill väl och försöker allt, allas kelgris.

AMAZING GRACE NT

e: Friendship u: Evita ue: Ampere uue:Herkules Sto född 2006 svart blir ca 166/168.

Syster till Willing and Able! Ett otroligt vackert sto med pondus! Enormt snäll att spruta, sko m.m. Fantastiskt steg och har lätt för allt, löshoppad. Kommer att bli en häst som syns!! Rids nu in och vår förhoppning är att hon ska visas på tre årstest. En otroligt rörlig häst med mycket go men inte alls ”stoig”. Fadern Friendship är en mörkbrun dansk hingst på ca 1.70cm som givit vinnaren av ett treårstest Figaro R, som själv är godkänd.

WISHING WELL NT

e: First Wish u: Evita ue:Ampere uee: Herkules. Sto född 2007. Blir ca 170. Svart med stjärn. SÅLD!

ROMANTIC FUTURE NT

e: Blue hors Don Romantic u:Evita ue: Ampere uue: Herkules. Hingst född 2008.

Vår senaste stjärna M.brun, stor och långbent kille som har fantastiskt temprament och bra självkänsla. Mycket gång blir det här! Ska åka på hingst bete våren -2009.


Ny avkomma väntas 5 Maj e: Bluehors Hotline u: Evita. Passa på att tinga!!!